Sindikat: Štrajku se priključilo 90 odsto policajaca
30.09.2014 Beograd

Sindikat: Štrajku se priključilo 90 odsto policajaca

Sindikat: Štrajku se priključilo 90 odsto policajaca
Predsedništvo reprezentativnog Nezavisnog sindikata policije saopštilo je danas da se 90 odsto radno angažovanih policijskih službenika priključilo štrajku pet policijskih sindikata.

"Odziv kolega koji se priključuju štrajku iz dana u dan je sve veći i veći. U pojedinim policijskim upravama, u štrajku je 100 procenata radno angažovanih policijskih službenika", rekao je predsedavajući predsedništva NSP Velimir Lukić.

Lukić podseća da su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović obavešteni o razlozima zbog kojih su se nezadovoljni policijski službenici odlučili na stupanje u štrajk.

"I dalje smatramo da svi problemi i uzroci nezadovoljstva radnika MUP-a mogu da budu rešeni dijalogom sa poslodavcem. Međutim, niko nas do sada nije kontaktirao niti pozvao na pregovore", kaže Lukić.

Štrajkački zahtevi odnose se produženja Posebnog kolektivnog ugovora do potpisivanja novog, isplatu zaostalih naknada za dolazak i odlazak sa rada, isplatu jubilarnih nagrada kao i garanciju ministra Nebojše Stefanovića da se na zaposlene u MUP-u neće primenjivati dodatno smanjenje već umanjenih zarada.

Štrak je otpočeo 26. septembra i trajaće do ispunjenja zahteva, uz poštovanje minimuma procesa rada, ističu u NSP.

autor: VS izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 30.09.2014, 20:19h sneza (1)

    Da li je to puno da se plate putni troskovi i dnevnice??? Goli,bosi,pocepani sami sebi dokupljuju uniformu? Sramota od drzave i ministra. Sta bi bilo kada bi deci kupovali paketice umesto sindikata,davali topli obrok ili lanc paket????

  • 30.09.2014, 17:05h milos

    jubilarne nagrade i bez smanjenja plata...ok... realno ali u svajcarskoj

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side