Sindikat Sloga: U Srbiji nema dostojanstvenog rada
07.10.2019 Beograd

Sindikat Sloga: U Srbiji nema dostojanstvenog rada

Sindikat Sloga: U Srbiji nema dostojanstvenog rada
Sindikat "Sloga" ocenio je danas, povodom 7. oktobra – Međunarodnog dana dostojanstvenog rada, da takav rad u Srbiji ne postoji.

"Vlast u saradnji sa tajkunima i podaničkim sindikatima nastavlja da proizvodi socijalnu bedu kroz stvaranje opšte oskudice, nesigurnog posla i malih zarada koje uništavaju ljudske sposobnosti i svaku vrstu empatije, morala i ličnog dostojanstva", navodi se u saopštenju sindikata.

Ukazano je da je dostojanstveni rad za većinu radnika u Srbiji "trenutno nedostižan san, za vlast sporedna stvar, dok je za poslodavce samo floskula, odnosno 'jeftin rad i nadničenje' zarad bogaćenja".

"Kao radnički sindikat nastavićemo zalaganje i borbu za drastično povećanje minimalne zarade i plata za sve radnike, za sigurna radna mesta i ukidanje agencijskog zapošljavanja, za slobodno i neometano sindikalno i političko organizovanje i delovanje", navela je "Sloga".

Dodaje se da će taj sindikat "insistirati da socijalne teme budu u fokusu svih budućih građanskih i radničkih protesta i raditi na podizanju svesti o sveopštem otporu protiv svih koji bi da krše ljudsko dostojanstvo i koriste čoveka isključivo kao potrošno sredstvo za sticanje kapitala".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side