Sindikat Sloga odbacio tvrdnju o širenju straha i panike
03.04.2020 Beograd

Sindikat Sloga odbacio tvrdnju o širenju straha i panike

Sindikat Sloga odbacio tvrdnju o širenju straha i panike
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" odbacili su danas tvrdnje da predsednik tog sindikata Željko Veselinović širi strah i paniku preko društvenih mreža navodeći da je vazduh zagađen jer gori otpad na deponiji u Vinči.

U saopštenju su odbacili navode direktora Javno komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" Beograd Marka Popadića da predsednik tog sindikata širi paniku i ponovili da je vazduh zagađen zbog deponije u Vinči koja je u plamenu.

"Umesto da saniraju vatru koja konstantno gori na deponiji u Vinči i truje zaposlene i građane Beograda, ovo preduzeće izvrće činjenice i daje objašnjenja da se radi o procesima koji su 'posledica prirodnih procesa sleganja zemljišta", navodi se u saopštenju sindikata.

Dodaje se da Gradska čistoća zloupotrebljava vanredno stanje, da najavljuje krivičnu prijavu zbog iznošenja informacija o vatri na deponiji i pominje koronavirus za lični obračun sa predsednikom sindikata Sloga i njegovom podružnicom u tom preduzeću.

"Deponija u Vinči gori i vazduh je u Beogradu zagađen, što se da videti i osetiti, posebno sada kada je smanjen saobraćaj u Beogradu zbog vanrednog stanja i ograničenog kretanja usled pandemije", ocenili su u saopštenju.

Oni su dodali da bi Gradska čistoća i direktor tog preduzeća trebalo da znaju da je Veselinović kao predsednik sindikata "odgovoran da štiti zaposlene zbog štetnih posledica po zdravlje na radu, ali i kao građanin da upozori javnost na opasnost od zagađenja, pa i preko društvenih mreža".

Direktor JKP "Gradska čistoća" Beograd Marko Popadić najavio je krivičnu prijavu protiv Željka Veselinovića, navodeći da je "zloupotrebio informaciju o zagađenosti vazduha u Beogradu" i na tviteru "plasirao neistinu o požaru na deponiji u Vinči, aludirajući kako je upravo ta deponija izvor zagađenja vazduha i da je on (Popadić) kao direktor preduzeća odgovoran za to".

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side