Sindikat Sloga ocenio da je otkaz profesorkama u Beloj Crkvi politički progon autoritarne vlasti
16.09.2019 Beograd

Sindikat Sloga ocenio da je otkaz profesorkama u Beloj Crkvi politički progon autoritarne vlasti

Sindikat Sloga ocenio da je otkaz profesorkama u Beloj Crkvi politički progon autoritarne vlasti Foto: Novi Magazin / VV
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" najoštrije je danas osudio progon dve profesorke Gimnazije u Beloj Crkvi, Marije Petrović Stanković i njene trudne koleginice Mirjane Mitrović koje su ostale bez posla, pošto su odbile da se u slobodno vreme bave "botovanjem" i idu na političke mitinge.

"Svedoci smo da su vlast i njeni sledbenici ušli u fazu stranačkog fanatizma, jer za ono šta smo mislili da je završeno sredinom 20 veka uništavanjem fašizma kao ideje, u Srbiji danas poprima oživljavanje u najgorem mogućem obliku, udaljavanjem sa posla i socijalnim pogromom ljudi koji ne žele da se bave politikom", ocenjuju iz "Sloge".

Za sindikat "Sloga" takvi postupci su "školski primer" političkog progona netransparentne i autoritarne vlasti i povratak u ružnu prošlost koju je obeležila istorija pod dikataturama.

"Zato, imamo pravo da javno postavimo pitanje treba li da se bojimo za svoju budućnost i šta je sledeće. Da li je to neko novo nošenje traka, prinudni rad, ograničen pristup hrani, životnim potrepštinama ili možda hapšenje i zatvaranje onih koji ne misle i razmišljaju na način kako razmišlja današnja vlast", ističu iz tog sindikata.

Oni su poručili svima koji, kako su naveli, danas ostrašćeno i u ime vlasti vrše pritisak i ucenjuju radni narod da moraju da shvate da imaju veliku odgovornost, te im savetuju da ne ponavljaju greške iz prošlosti, da se "ne iživljavaju na ljudima i njihovim sudbinama, jer će morati kad tad da odgovaraju za nehumane i ponižavajuće postupke prema čoveku kao ljudskom i humanom biću".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side