Sindikat: Predsedniku Sloge u Vojsci Srbije zapaljena kuća
10.05.2020 | 10:57h ► 13:57h Beograd

Sindikat: Predsedniku Sloge u Vojsci Srbije zapaljena kuća

Sindikat: Predsedniku Sloge u Vojsci Srbije zapaljena kuća Foto: pixabay.com
Predsedniku sindikata "Sloga" zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Dejanu Pavloviću jutros oko 1.45 zapaljena je kuća u Surčinu, gde živi kao vojni zakupac, saopštili su iz tog sindikata i zahtevali hitnu reakcije državnih organa i podršku javnosti da se što pre privedu počinilac i nalogodavac.

Kako su naveli, u trenutku izbijanja požara Pavlović je bio u kući i samo pukom srećom ostao nepovređen, jer je zbog jakog laveža pasa uspeo da se probudi i spasi.

Na licu mesta se još nalazi više vatrogasnih vozila koja saniraju požar, a po odluci nadležnog tužilaštva radiće se uviđaj, stoji u saopštenju.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" naveli su da smatraju da je požar podmetnut od "sprege aktuelne vlasti i kriminala, na šta ukazuje više indicija" i traže hitnu reakciju državnih organa, podršku javnosti da bi se što pre pronašli i priveli pravdi počinilac i nalogodavac.

"Da je požar podmetnut, ukazuju činjenice da je Pavloviću poslednjih dana od nadređenih više puta sugerisano da smanji svoje sindikalne aktivnosti, da ne istupa saopštenjima, intervjuima u javnosti i pisanjem po društvenim mrežama", navode u saopštenju i dodaju da je, nakon opširnog intervjua u listu "Svedok", protiv Pavlovića pokrenuta disciplinska prijava.

Podsetili su da jetokom vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona Dejan Pavlović u ime sindikata podneo krivične prijave protiv komandanta poligona "Pasuljanske livade" potpukovnika Nebojše Lojpura i komandanta 2. Centra za obuku u Valjevu pukovnika Zorana Smiljanića zbog nepreduzimanja mera za čuvanje života i zdravlja zaposlenih u Vojsci Srbije.

Udruženi sindikati Srbije 'Sloga' u saopštenju izrazili su bojazan za situaciju u zemlji, gušenje demokratskih sloboda i odnos vlasti prema bilo kakvoj kritici.

"Šta još da očekujemo nakon paljenja kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj, paljenje automobila poštenim policajcima, bakljade huligana po krovovima, ubacivanja zapaljivih krpa po ulazima u zgradama tokom izražavanje nezadovoljstva građana lupanjem u šerpi…?", zaključuje se u saopštenju "Sloge".


Savez za Srbiju osudio paljenje kuće predsedniku sindikata Sloga

Savez za Srbiju osudio je paljenje kuće predsedniku sindikata Sloga u Vojsci Srbije Dejanu Pavloviću i naveo da su ovim činom nastavljene "piromanske aktivnosti režima Aleksandra Vučića" započete paljenjem kuće novinara Milana Jovanovića iz Grocke, paljenjem baklji na krovovima i ubacivanjem zapaljivih materijala u politički "nepodobne" zgrade u Beogradu.

Predsedavajući Saveza za Srbiju i predsednik Pokreta za Preokret Janko Veselinović rekao je da je došlo vreme da se sve političke razlike ostave po strani i da se treba suprostaviti novoj etapi, "još brutalnijoj, u vladavini režima Aleksandra Vučića koje se ogleda u primeni grube sile i zastrašivanju političkih protivnika.

Svaka saradnja sa tim režimom legitimiše njegove mračne radnje, izjavio je Janko Veselinović, a saopštio Savez za Srbiju.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side