Sindikat policije: Državni službenici treba da imaju samo državljanstvo Srbije
13.06.2019 Beograd

Sindikat policije: Državni službenici treba da imaju samo državljanstvo Srbije

Sindikat policije: Državni službenici treba da imaju samo državljanstvo Srbije
Sindikat policije i policijskih starešina izrazio je danas zabrinutost zbog činjenice da veliki broj pripadnika državnih organa uzima dvojno državljanstvo, ocenivši da na taj način zaposleni u državnim institucijama Srbije "imaju gotovo istu obavezu i prema toj drugoj državi".


Sindikat poziva zaposlene u sistemu državne uprave koji imaju dvojno državljanstvo, da se opredele za jedno od njih, i da ukoliko žele da rade za srpske institucije "izaberu samo srpsko državljanstvo".

U saopštenju Sindikata se navodi da "kompetencije državnog službenika" mogu biti "vidno dovedene u pitanje" ukoliko se njegove obaveze prema dve države "prepletu ili dođu u sukob".

Dodaje se da niko u Srbiji ne zna koliko građana koji rade u državnim organima, pored srpskog ima i državljanstvo Mađarske, Hrvatske, Bugarske ili Rumunije.

Sindikata je istakao da mu nije cilj da "daje konačno rešenje", već da apeluje na vlasti da "sagledaju problem koji je za sada potisnut".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 14.06.2019, 05:01h Zanimljiv problem...

    E vala, što jes' jes'! Ode Srbin kod tetke u Čikago, tetka (Amerikanka) pomoću svojih veza sa kongresmenom iz države Ilinois, izradi mu državljanstvo USA. E onda, on ti se, brale, zaposli (šta će, mora od nečeg da se živi, a tetka i kongresmen ovako k'o dva prsta na ruci) u vladinoj agenciji CIA - na neodređeno vreme. K'o da je usred Beograda (dobra državna platica, penziono, zdravstveno i druga osiguranja). I onda? Probudi se patriJota u Srbinu - ode da provede u otadžbini nekih 6 meseci (da završi kućicu, sa srBskim ognjištem u Lešku, tu odma' iza groblja na Lešću) i - vajdica je - zaposli se u Srpskoj policiji. I sad, CIA organ glavnog srbomrsca u svetu i Srpska policija glavni organ najpatriJotskijeg naroda? Zaista - zanimljivo ('ajde da se zaposlio u rusiji u NKVD-u, a Rusi nemaju druga posla nego da vole Srbe, pa da čovek kaže; ali brate...)

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side