Simonović odbacio navode optužnice da je podstrekivao na paljenje kuće novinara Milana Jovanovića
20.09.2019 Beograd

Simonović odbacio navode optužnice da je podstrekivao na paljenje kuće novinara Milana Jovanovića

Simonović odbacio navode optužnice da je podstrekivao na paljenje kuće novinara Milana Jovanovića Foto: Medija centar
U Drugom osnovnom sudu u Beogradu danas je održan glavni pretres u slučaju paljenja kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića, tokom kog se optuženi za podstrekivanje na to krivično delo, bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, izjasnio da se "apsolutno" i "u celosti" ne oseća krivim za delo za koje je optužen.

Vladimir Mihajlović, koga je prema optužnici Simonović podstrekivao da zapali automobil Jovanovića, izjasnio se da "jeste počinio krivično delo ali ne u toj meri, kao što piše u optužnici", prenelo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Navodi se i da je Igor Novaković, koga je po optužnici Mihajlović podstrekivao tako što mu je rekao da za njega ima posao, a koji je zatim angažovao Aleksandra Marinkovića rekavši mu adresu Milana Jovanovića na kojoj se nalazi automobil koji treba da bude zapaljen, rekao je da je u "određenom delu" kriv.

Aleksandar Marinović, koji je optužen da je direktni izvršilac jer je razbio prozor na garaži kuće Milana Jovanovića, a zatim ubacio Motolovljev koktel, priznao je krivicu "delimično".

Novinar portala "Žig info" Milan Jovanović ocenio je posle današnjeg pretresa da advokati bivšeg predsednika opštine Grocka žele da postupak "diskredituju i odvuku pažnju suda u drugom smeru".

"Bave se portalom 'Žig info', šta radimo i pišemo, umesto Simonovićem. Bitno je šta radi 'Žig info' i Željko Matorčević i Milan Jovanović, kao i da li su oni stvarno novinari. Njih ne pitam da li su stvarno advokati. Imaju prava na sve", naveo je Jovanović.

Jedan od branilaca Dragoljuba Simonovića, Viktor Gostiljac rekao je da je u javnosti stvorena predstava da je Simonović "polukriminalac" i političar koji je zapalio kuću novinara, a da je istina drugačija.

On je rekao da je potrebno utvrditi i da li postoji dokaz da je Milan Jovanović novinar, navodeći da portal "Žig info" nije registrovan kao medij, i zatražio od suda da od Agencije za privredne registre zatraži dokaz za to.

"Reč je o ucenjivačkom novinarstvu, neistinitim tekstovima sa dozom senzacionalizma", rekao je Gostiljac o portalu "Žig info", a zatim pokazao list "Blic" za koji je Jovanović rekao da Grocka "treba da se očisti" od porodice Simonović.

Nastavak glavnog pretresa biće održan 1. novembra u istom sudu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side