23.05.2018 Beograd

Si Đinping u pismu Vučiću izrazio spremnost za produbljivanje saradnje

Si Đinping u pismu Vučiću izrazio spremnost za produbljivanje saradnje Ilustracija / Foto: Beta, AP
Predsednik Kine Si Đinping je u odgovoru na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je tražio blisku saradnju sa Kinom u svim oblastima od obostranog značaja, rekao da pridaje veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i da je spreman s Vučićem da uloži napor da se državni odnosi dve zemlje podignu na novi nivo.


Si je izrazio zadovoljstvo što Vučić poklanja veliku pažnju odnosima sa Kinom i zalaže se za unapređenje praktične saradnje dveju zemalja, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

"Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije odlično se razvija, učvršćuje se međusobno političko poverenje, intenzivno napreduje praktična saradnja u oblastima energetske i saobraćajne infrastrukture, kao i u drugim oblastima, što predstavlja konkretne interese naroda naših dveju zemalja," prenosi se u saopštenju pismo kineskog predsednika.

Si je napisao da saradnja u oblasti vojne industrije i trgovine predstavlja važan izraz visokog nivoa međusobnog političkog poverenja i strateškog karaktera bilateralnih odnosa Kine i Srbije.

"Kineska strana je spremna da sa srpskom stranom razgovara o produbljivanju razmene i saradnje u oblasti vojne industrije i trgovine, kao i saradnje u drugim oblastima, neprekidno obogaćujući sadržaj Sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja", navodi se u pismu kineskog predsednika.

Si je napisao da je dobrodošla srpska delegacija koja bi došla u posetu Kini na razgovor o konkretnim temama, u terminu koji će dogovoriti resorne institucije dve zemlje.

Kineski predsednik je na kraju pisma izrazio Vučiću želju za veliki uspeh u radu i dobro zdravlje.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side