Šešelj: Vlada Ane Brnabić neprirodno stanje
28.06.2017 | 14:09h ► 15:09h Beograd

Šešelj: Vlada Ane Brnabić neprirodno stanje

Šešelj: Vlada Ane Brnabić neprirodno stanje Foto: prtscr ytb
Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je vlada Ane Brnabić neprirodno stanje koje ne odgovora normalnim uslovima u parlamentarnim demokratijama i upitao mandatarku da li je u sukobu interesa.

„Kada politička partija ide na izbore podrazumeva se da izabere najbolje iz svojih redova i među njima izabere i ministre. Vi ste za ministre predložili ljude koji nisu ni u jednoj partiji kao da je to pohvalno“, rekao je Šešelj u Skupštini Srbije podsećajući da je su od 22 ministra samo njih sedam članovi političkih stranaka.

On je upitao članove vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) zbog čega su išli na izbore i, kako je rekao, lepili plakate.

„Kako možete da izaberete ministre ako nisu lepili plakate. Setite se Aleksandra Vučića“, rekao je Šešelj aludirajući na plakate koje je Vučić lepio u novobeogradskom Bulevaru Zorana Đonđića.

Na prozivku poslanice SNS Marije Obradović, Šešelj je odgovorio: „vi što ste nas nazvali majmunima sve više ličite na nas“.

„U parlamentarnim stvarima se ovakve stvari ne dešavaju. Ministri moraju odgovarati svojoj partiji a ne samo svojoj pameti“, kazao je Šešelj i naveo da zbog toga postoji opasnost za Srbiju po pitanju stavova u vezi sa Kosovom, NATO...

On je kazao da nikad ne bi dao mandat Ani Brnabić jer je to vlada nad kojom nema kontrole.

„Ne preti joj (vladi) kuka i motika, ali koja je garancija da se ova vlada neće okrenuti protiv parlamentarne većine“, upitao je Šešelj.

Šešelj je naveo da Ana Brnabić ima prekršajnu prijavu zbog vožnje pod dejstvom alkohola što je ona potvrdila, ali i upitao da li je u sukobu interesa jer je, kako je naveo, njen brat jedan od direktora u firmi ASEKO koja je angažovana da radi poslove za vladu.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović je na kritike lidera radikala Vojislava Šešelja na račun vlade rekao: “ko o čemu, neko o poštenju".

Martinović je kazao da ne zna da li da ulazi u duel sa čovekom koji je osvojio tri puta manje glasova od Belog Preletačevića.

Šešelj je podsetio da se njegova supruga Jadranka na insistiranje Martinovića kandidovala za predsednika Srbije, na šta je Martinović rekao da jeste vršio pritisak na Jadranku Šešelj da se kandiduje, ali na izričit zahtev Vojislava Šešelja koji je bio u Haškom tribunalu.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side