Šešelj optužio Zoranu Mihajlović za umešanost u aferu o trgovini naftnih derivata
03.12.2019 Beograd

Šešelj optužio Zoranu Mihajlović za umešanost u aferu o trgovini naftnih derivata

Šešelj optužio Zoranu Mihajlović za umešanost u aferu o trgovini naftnih derivata Foto: Beta / Milan Obradović
Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj optužio je danas ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović da je umešana u nameštanje poslova trgovine i skladištenja naftnih derivata.

Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da Mihajlović za to uzima deset odsto provizije i da bi morala da bude smenjena i uhapšena zbog zloupotrebe položaja.

On je kazao da je Skupština Srbije usvojila Zakon o plovidbi i lukama koji je devet puta menjan i da su svaki put unete odredbe koje komplikuju preregistraciju firmi koje se bave poslovima trgovine i skladištenja naftnih derivata, jer firme teško mogu da ih ispune.

"Te firme su uložile mnogo u izgradnju skladišta i cisterni i infrastrukture, a traže se stvari na koje niko nije ukazivao i nisu toliko važne za poslovnu delatnost", rekao je Šešelj navodeći da su svega dve firme ispunile uslove, a da su druge sada praktično pred ukidanjem.

"Tražimo smenu ministarke zbog velike finansijske afere, zbog zloupotrebe službenog položaja i protežiranja stranog preduzeća koje je u mafijaškim rukama. Od dve firme koje su ispunile uslove i ministarstvo imalo neprekidno pozitivan pristupi protežirana je firma 'Mitanoil' čiji je vlasnik Vanja Špiljak. Reč je o mafijašu još iz komunističkog vremena", rekao je Šešelj.

On je kazao da je otac Vanje Špiljka, Mika Špiljak osamdesetih godina bio jedan od direktora zagrebačke "Ine", i da je ukrao tanker nafte na Atlantskom okeanu sa više od 10.000 tona nafte.

Šešelj je kazao da je "Mitanoli" glavni snabdevač naftnim derivatima NATO pakta na Kosovu i susednim zemljama.

Šešelj je na konferenciji za novinare pokazao pismo Privredne komore Srbije upućeno ministarstvu kojim se traže izmene Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, kojim su, kako je rekao, na "obazriv" način zatražili od ministarke Mihajlović da reši probleme tako da se ne nanese veća šteta.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side