12.12.2019 Beograd

Senat Univerziteta u Beogradu poništio doktorat Siniše Malog

Senat Univerziteta u Beogradu poništio doktorat Siniše Malog Foto: Novi magazin / SA
Senat Univerziteta u Beogradu poništio je danas doktorat ministra finansija Siniše Malog.

Senat je na današnjoj sednici jednoglasno poništio diplomu. Odluka je konačna, a Siniša Mali može da pokrene postupak protiv te odluke pred nadležnim sudom.

Senat je doneo odluku o izboru u zvanje gostujućeg profesora Univerziteta u Beogradu Đorđa Jakovljevića, profesora Instituta celularne medicine Fakulteta medicinskih nauka na Njukasl Univerzitetu u Velikoj Britaniji.

 

Pročitajte još:

 

Intervju Ivanka Popović: Predugo je vreme nezameranja

 

Politika nezameranja dovela nas je do situacije da sami članovi akademske zajednice i šira javnost počinju da sumnjaju u kompetentnost Univerziteta. Taj trend mora da se zaustavi. Univerzitet to može da učini samo i isključivo kroz spremnost da stručni ljudi izraze svoje mišljenje, ne vagajući kakva će biti posledica i hoće li im biti ugroženi interesi. To nije lako, kaže rektorka Popović. Opširnije OVDE

 

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 13.12.2019, 06:03h Srbijo, Zuta kuco

    PISA test za clanove Senata BU Sinisa Mali se neeticki poneo prisvajajuci tudje znanje. To je naucno utvrdjeno softverom kreiranim da otkriva kradje misli. Naoruzan neeticki stecenim znanjem postao je ministar u Vladi Republike Srbije I predlagac neetickog Zakona o konverziji stambenih kredita kojim se neeticki socijalizuju dugovi koje su napravili pojedinci i nagradjuju bankari za svoje neeticko ponasanje. Opozicija u svojoj nameri da obori Vladu resava da ga osudi zbog neetickog ponasanja pa odlucuje da ga, zbog vece koncentracije svoje moci na Univerzitetu nego u Parlamentu, kazni zbog neetickog ponasanja oduzimanjem doktorata. Pitanja za clanove Senata: Da li je neeticki prisvajiti tudje znanje (skole postoje radi toga, zar ne)? Da li je eticki prisvojiti tudji novac (Parlament postoji radi toga, zar ne)? Da li verujete tvorcima softvera vise nego mentorima? Da li mislite da je Makijaveli bio u pravu kada je rekao da “Cilj opravdava sredstvo”? Da li ste se poneli eticki prema svojoj profesiji? Da li vas glas u Senatu objasnjava zasto su djaci vasih djaka postigli porazavajuce rezultate na PISA testu? Da li mislite da ce gradjani Srbije sada imati vise poverenja u obrazovni sistem? Da li mislite da ste najinteligentniji deo stanovnistva Srbije?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side