21.06.2018 Beograd

Sejdinović: Koordinaciono telo će rešavati probleme na medijskoj sceni

Sejdinović: Koordinaciono telo će rešavati probleme na medijskoj sceni Foto: Beta/Dragan Gojić
Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je danas da su predstavnici medijskih udruženja prihvatili da učestvuju u izradi nove medijske strategije, dokumenta koji će u budućnosti imati uticaj na medijsku scenu, samo pod uslovom da se otvori paralelni proces, kroz koji će se razgovarati i rešavati aktuelni problemi medijske scene.

"Ne želimo da učestvujemo u predstavi za inostranstvo u kojoj će vlast demonstrirati svoju spremnost da sarađuje sa novinarskim i medijskim udruženjem, a da se istovremeno sa medijske scene nestaju mediji koji profesionalno rade svoj posao", rekao je Sejdinović agenciji Beta.

On je dodao da se zbog toga insistiralo da, pored Radne grupe za izradu medijske strategije, na predlog šest novinarskih i medijskih udruženja, Vlada Srbije formira Koordinaciono telo za saradnju sa medijima.

Predsednik NDNV kaže da će Koordinaciono telo činiti predstavnici državnih institucija sa kojim će pregovarti Tim za dijalog sastavljen od predsednika ili predstavnika tih udruženja.

Sejdinović je dodao da će Tim za dijalog i Koordinaciono telo rešavati probleme u okviru postojećeg zakonodavnog okvira, ali će davati inicijative i za promenu postojećih zakonskih okvira i podzakonskih akata, ne čekajući medijsku strategiju.

Takođe će insistirati da ta pregovaračka platforma traje i po usvajanju medijske strategije, i baviće se i njenom implementacijom, nadgledati donošenje novih zakona i na različite načine ocenjivati napredak u tom procesu.

On ističe da je cilj novinarskih udruženja da pod hitno reše brojne probleme na medijskoj sceni, odnosno da uspostave jasne zahteve vladi da se oni reše u hitnom roku.

"Jasno smo poručili da ćemo, ukoliko vlada ne pokaže volju da se ti problemi rešavaju, mi razmotriti naše učešće i u ovim pregovorima, ali i u Radnoj grupi za izradu medijske strategije", rekao je Sejdinović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side