06.12.2017 Beograd

Šefovi diplomatija: Odnosi Srbije, Turske i BiH na odličnom nivou

Šefovi diplomatija: Odnosi Srbije, Turske i BiH na odličnom nivou Foto: Youtube/prtsc
Ministri spoljnih poslova Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine, Ivica Dačić, Mevlut Čavušoglu i Igor Crnadak saglasili su se danas u Beogradu da su političke veze tri zemlje na odličnom nivou, ali da ima prostora za unapređenje ekonomske saradnje.

Dačić je posle sastanka sa šefovima diplomatija BiH i Turske rekao novinarima da tri zemlje ostaju posvećene saradnji u zajedničkim spoljnopolitičkim prioritetima, poput punopravnog članstva u EU, iako se suočavaju sa izazovima na tom putu.

Šef diplomatije BiH Igor Crnadak ocenio je da su odnosi tri zemlje odlični, ali da ima mesta za unapređenje ekonomske saradnje.

On je komentarisao posetu Predsedništva BiH Beogradu i rekao da mu je žao što je konferencija za novinare na kraju odnela najviše pažnje, iako se o ključnim pitanjima veoma otvoreno razgovaralo na sastanku.

Crnadak je rekao da je Turska spremna da podrži izgradnju autoputa Sarajevo - Beograd, a da je u "bosanskom dvorištu" da se dogovori oko trase tog autoputa.

"Na nama je da uprkos mnogim uticajima smognemo snage i povežemo Beograd i Sarajevo na adekvatan način", rekao je Crnadak.

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu rekao je da je u Beogradu vodio otvorene razgovore sa kolegama iz Bosne i Hercegovine i Srbije, i da je u fokusu bila ekonomska saradnja.

Čavušoglu je rekao da Turska podržava investitore koji žele da ulažu u regionu i da će podržati i učestvovati u izgradnji autoputa Beograd - Sarajevo.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 6.12.2017, 22:47h Хришћанска ЕУ

    Било би боље да имамо одличне односе са државама из ЕУ !!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side