Sedma protestna vožnja zbog smrada iz kafilerije - da smrad napusti Zrenjanin
08.08.2020 Beograd

Sedma protestna vožnja zbog smrada iz kafilerije - da smrad napusti Zrenjanin

Sedma protestna vožnja zbog smrada iz kafilerije - da smrad napusti Zrenjanin Foto: Beta/LJILJANA STUPAR
Protestna vožnja zbog smrada iz kafilerije Prekon u Zrenjaninu organizovana je i večeras u tom gradu, a u koloni, koja je obišla delove grada u kojima je taj problem najizraženiji, bilo je više od stotinu vozila i motocikala.

Organizator je udruženje građana "Stop Kafileriji", a jedan od učesnika, Gojko Stojinović, rekao je da je namera da se još jednom izrazi nezadovoljstvo zbog smrada, zagađenja životne sredine, ali i zbog, kako je naveo, nečinjenja nadležnih.

"U Prekonu očigledno ne postoji čvrsta namera da se ovaj problem reši, a mi sumnjamo i da postoje i problemi vezani za neispunjavanje uslova, pravilnika i zakona, o čemu ćemo obavestiti nadležne", kazao je Stojinović za agenciju Beta.

Osvrnuvši se na obećanje koje je lokalna samouprava dala, posle ovonedeljnog sastanka sa predstavnicima kafilerije, da će problem biti rešen u što skorije vreme, Stojinović je uputio zamerku što na taj sastanak nisu pozvani i građani kako bi se čuo i njihov glas, glas ljudi koji "na svojoj koži osećaju problem".

"Ne mogu da u to verujem jer su se takve izjave do sada pokazale kao neistinite, ali, u svakom slučaju udruženje ne smatra da sastanak nije održan, niti da je dogovoreno bilo šta validno, ali bismo da i nas uključe u tok pregovora", kazao je Stojinović.

Upitan da kaže hoće li protest biti radikalizovan, rekao je da je o tome rano govoriti, ali da građani neće stati da ukazuju na problem.

"Naše aktivnosti će biti u skladu sa zakonom i preporukama, ali očekujemo i brzo rešenje, borićemo se svim pravnim sredstvima, nećemo stati, tražimo da Zrenjanin diše, jednostavno, smrad mora da napusti grad" poručio je on.

Udruženje Stop Kafileriji krenulo je i u prikupljanje potpisa za peticiju "Da Zrenjanin diše, kojom od nadležnih zahtevaju da hitno preduzmu sve potrebne mere iz svoje nadležnosti i zabrane rad preduzeću Prekon čime će rešiti problem nesnosnog smrada u gradu Zrenjaninu jednom za sva vremena.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side