30.11.2017 Priština

Sedam žalbi na konačne rezultate lokalnih izbora na Kosovu

Sedam žalbi na konačne rezultate lokalnih izbora na Kosovu Foto: pixabay
Izbornom panelu za žalbe i predstavke (IPŽP) je do isteka roka, danas u 15 časova predato sedam žalbi na rezultate drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu.

Izvršni direktor panela Mulj Desku rekao je da je Demokratski savez Kosova predao tri žalbe - za Dragaš, Kamenicu i Prištinu, dok je Demokratska partija Kosova predala tri žalbe - za Orahovac, Klinu i Prizren.

"Nezavisni kandidat za gradonačelnika opštine Štimlje Fatmir Rašiti je predao žalbu sa tvrdnjom da je bilo neregularnosti u drugom krugu izbora za gradonačelnika Štimlja", dodao je Desku.

DSK je objavio da je pored žalbi za opštine Dragaš, Kamenicu i Prištinu, Vrhovnom sudu Kosova dostavio žalbu na odluku IPŽP o ponavljanju izbora u opštini Istok u kojoj je nakon prebrojavanja glasova poštom i uslovnih glasova pobedio kandidat Alijanse za budućnost Kosova.

Izborni panel za žalbe i predstavke je prihvatio žalbu DSK i odlučio da se izbori u Istoku ponove.

IPŽP je dužan da u roku od 72 sata odluči o žalbama. Drugi stepen žalbe je Vrhovni sud Kosova, kojem se nezadovoljne strane mogu obratiti ako su nezadovoljne odlukom IPŽP.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side