11.11.2017 Beograd

SDS: Hitno smeniti Stefanovića sa mesta šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

SDS: Hitno smeniti Stefanovića sa mesta šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Foto: Youtube
Socijaldemokratska stranka (SDS) zatražila je danas hitnu smenu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa mesta sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti jer je, prema njihovoj oceni, nestručan za taj posao.

U saopštenju se navodi da se imenovanjem Stefanovića, Savet pretvara u "ispostavu vladajuće stranke" jer je on visoki funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke, i dodaje da SNS stvara partijsku državu i da je u skladu s tim predsednik te stranke Aleksandar Vučić ranije postavio istaknutog člana stranke Bratislava Gašića na čelo Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

"Urušavanje institucija u državi vodi direktno u propast države i ovakvim potezima Vučić ne unazađuje samo oblast bezbednosti, već i celokupnu državu i njene građane", naveo je SDS.

Ta stranka je navela da je Stefanović kao ministar već član tog Saveta i da sada "postaje praktično sekretar i sam sebi", dodavši da je slična situacija bila i kada je na to mesto 2012. godine imenovan Vučić, koji je u Savetu već učestvovao kao član jer je bio ministar odbrane.

SDS je upitao i ko je razrešio Vučića, koji je time što je postao predsednik države postao i predsednik Saveta, kojeg postavlja i razrešava sekretar Saveta i naveo da je koncentracija moći u Savetu dovedena do takvog apsurda da je Vučić razrešio sam sebe.

U saoštenju se dodaje da je na mestu sekretara Saveta do 2012. godine bio Miodrag Rakić, koji, kako se navodi, nije imao nijednu stranačku funkciju u Demokratskoj stranci, "tako da je neverovatno da Vučić danas poistovećuje Rakićevu stranačku ulogu sa Stefanovićevom".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side