SDA: Ponašanje premijerke potvrdilo robovlasnički odnos prema Sandžaku
02.07.2020 Beograd

SDA: Ponašanje premijerke potvrdilo robovlasnički odnos prema Sandžaku

SDA: Ponašanje premijerke potvrdilo robovlasnički odnos prema Sandžaku Foto: Beta, Vlada Srbije / Slobodan Miljević
Predsedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka ocenilo je da imenovanje direktora Zdravstvenog centra u Novom Pazaru, kao dokazanog poslušnika i koalicionog partnera Aleksandra Vučića, predstavlja direktnu nameru da se pogorša postojeća teška zdravstvena situacija u tom gradu.

SDA smatra da "arogantno i drsko ponašanje srpske premijerke i članova Vlade, tokom posete Zdravstvenom centru u Novom Pazaru gde pandemija korona virusa danima odnosi ljudske živote, potvrđuje kolonijalistički i robovlasnički odnos aktuelnog Vučićevog režima prema građanima Sandžaka".

Za novog direktora Zdravstvenog centra ocenjuju "da su dokazana organizaciona nesposobnost, neznanje, arogancija, slepa poslušnost i podrška velikosrpskoj politici, osnovne osobine Vučićevih kadrova u Sandžaku".

SDA je pozvala zemlje grupe "Prijatelji Sandžaka" i njihove predstavnike u Srbiji da pomognu građanima da prevaziđu postojeću tešku zdravstvenu i političku situaciju.

Predsedništvo SDA ocenilo je posle analize izbornih rezultata, da izbori nisu bili fer i demokratski, a građani su bili izloženi pritiscima od strane vladajućeg režima.

SDA je saopštila da je na ponovljenim parlamentarnim izborima u Sandžaku osvojila najveći broj glasova, i da će imati najmanje tri mandata u Narodnoj skupštini.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side