Savović: Migranti samo prolaze kroz Niš
10.12.2019 Niš

Savović: Migranti samo prolaze kroz Niš

Savović: Migranti samo prolaze kroz Niš Foto: Beta/AP/Kemal Softic
Slobodan Savović iz Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije izjavio je danas povodom natpisa na društvenim mrežama da su u Nišu primećene grupe migranata da Komesarijat nema informacije o njihovom povećanom broju u tom gradu.

"Verovatno ih ima povremeno na autobuskoj stanici, ali idu dalje, pretpostavljam da idu u Beograd. Građani nemaju razloga zabrinutost zato što se migranti ne okupljaju u Nišu, već su u tranzitu", rekao je Savović agenciji Beta.

On je podsetio da u okolini Niša ne postoji nijedan prihvatni centar za migrante.

Savović je rekao da se do sada vrlo retko dešavalo da policija u Nišu obaveštava Komesarijat o izdavanju potvrda o registraciji stranaca zatečenih na području grada.

Dešavalo se, dodao je, da policija u Prokuplju o tome obaveštava Komesarijat, a to su migranti koji dolaze iz pravca Albanije.

U Policijskoj upravi u Nišu rekli su agenciji Beta da od početka godine na području tog grada nije bilo prijavljenih krivičnih dela koja su počinili migranti, niti krivičnih dela u kojima su migranti oštećeni.

U Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Nišu, u kojem se zbrinjavaju maloletni migratni, trenutno je zbrinuto 17 maloletnika iz Pakistana i Avganistana, a to je i maksimalni kapacitet tog zavoda.

Prema podacima Komesarijata za izbeglice i migracije, u prihvatnim centrima u našoj zemlji trenutno se nalazi 4.700 migranata, dok su procene da se van centara nalazi još 800 migranata.

Povećanje broja migranata tokom novembra, u Komesarijatu ocenjuju kao sezonsko, zbog hladnog vremena.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side