Savez za Srbiju u Novom Sadu protestovao protiv režima
19.10.2019 Novi Sad

Savez za Srbiju u Novom Sadu protestovao protiv režima

Savez za Srbiju u Novom Sadu protestovao protiv režima Foto: Beta / Dragan Gojić
Protest Saveza za Srbiju (SzS) protiv aktuelnog režima predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića održan je sinoć na Pozorišnom trgu u Novom Sadu, a govorili su nekadašnji potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin i pokrajinska poslanica Svetlana Kozić.

Protest je ove nedelje bio posvećen radniku fabrike "Krušik" Aleksandru Obradoviću, koji je uhapšen pod optužbom da je novinarima dostavio informacije o trgovini oružjem u kojoj učestvuje otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Poslanica Svetlana Kozić rekla je da veruje da će slučaj iz "Krušik"-a ohrabriti mnoge koji su do sada ćutali.

"Ovo je skup podrške uzbunjivaču koji je vratio Srbiji dostojanstvo. Kolektivno dobro je nepoznanica za Srpsku naprednu stranku, jer se oni bore samo za sebe. Šaljemo podršku uzbunjivaču koji je uz Srbiju i koji je vratio dostojanstvo među nama koji stojimo uspravno", rekla je Kozić.

Miroslav Vasin je pozvao sve da sa skupa upute pozdrav i podršku "jednom izuzetnom čoveku heroju našeg doba".

"Uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću, hrabrom čoveku koji je upozorio na koruptivne radnje u 'Krušiku' i koji je javmo naveo da je i otac ministra policije u krugu onih koji su u povlašćenom položaju, a da je ministar policije u sukobu interesa. Zbog toga je brutalno uhapšen, onako kako se hapse vođe mafijaških klanova ili narko kartela", rekao je Vasin.

SzS je ranije u saopštenju za javnost naveo da "umesto da u zatvoru budu ministar Stefanović, njegov otac i svi ostali koji su umešani u trgovinu oružjem koje je na kraju završilo kod terorista Islamske države, vladajući režim je uhapsio onog za koga veruje da ih je razotkrio".

SzS svakog petka organizuje proteste na pozorišnom trgu u Novom Sadu, a i ove nedelje okpilo se više desetina građana i aktivista.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side