Savetu Evrope uručena bronzana Nagrada za politiku budućnosti za 2019. godinu
16.10.2019 Beograd

Savetu Evrope uručena bronzana Nagrada za politiku budućnosti za 2019. godinu

Savetu Evrope uručena bronzana Nagrada za politiku budućnosti za 2019. godinu
Savetu Evrope je danas u Beogradu uručena bronzana Nagrada za politiku budućnosti (Future Policy Award) za 2019. godinu.

Ta nagrada koju dodeljuju Svetski savet za budućnost (World Future Council), IPU i Program UN za razvoj (UNDP), pripala je Sistemu zajedničkog upravljanja u omladinskom sektoru Saveta Evrope, a uručena je tokom 141. zasedanja Interparlamentarne unije, saopštio je SE.

Tema Nagrade za politiku budućnosti u 2019. godini je osnaživanje mladih, "ona slavi politike koje mladima omogućuju pristup dostojnim poslovima i podstiču njihov građanski aktivizam i političko učešće".

Za dodelu ovogodišnje nagrade bilo je nominovano 67 javnih politika iz 36 zemalja, kako na regionalnom, tako i na međunarodnom nivou. U uži izbor za nagradu ušlo je osam kandidata iz celog sveta, uključujući Savet Evrope.

Sistem zajedničkog upravljanja u omladinskom sektoru je osobena praksa koju je izgradio Savet Evrope, gde izabrani predstavnici od oko 30 omladinskih evropskih nevladinih organizacija i predstavnici vlada i organa javne vlasti koji se bave pitanjima mladih, učestvuju u Zajedničkom savetu mladih, donose odluke i oblikuju politike.

Među prioritetima Zajedničkog saveta su podrška mladima u pristupu pravima, politička participacija i omladinski rad, i promovisanje mirnog i inkluzivnog društva.

Šef Misije Saveta Evrope u Beogradu Tobijas Flesenkemper koji je predstavljao tu organizaciju na uručenju nagrada, rekao je da je veoma zadovoljan što su članovi žirija prepoznali Sistem zajedničkog upravljanja u omladinskom sektoru SE kao jednu od najboljih politika za osnaživanje mladih ljudi.

"Ova nagrada je i ohrabrenje za sve naše države-članice da promovišu standarde omladinske politike Saveta Evrope u korist svih mladih ljudi u Evropi", kazao je Flesenkemper.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side