Savet Univerziteta u Kragujevcu ponovo podržao rektora
21.05.2018 Kragujevac

Savet Univerziteta u Kragujevcu ponovo podržao rektora

Savet Univerziteta u Kragujevcu ponovo podržao rektora Foto: print screen
Savet Univerziteta u Kragujevcu ponovo je jednoglasno odlučio da ne razreši Nebojšu Arsenijevića sa funkcije rektora Univerziteta u Kragujevcu, jer "nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi".

U saopštenju sa sednice, navodi se da je Savet takođe odlučio, jednoglasno, da ne poništi diplomu o stečenom naučnom nazivu doktora medicinskih nauka rektorovom sinu Aleksandru Arsenijeviću i naučno-nastavna zvanja, jer je stečena "u skladu sa Zakonom, Statutom Univerziteta i aktima i odlukama nadležnih organa Fakulteta medicinskih nauka".

Savet je danas razmatrao upozorenje ministra posvete u vezi sa preduzimanjem mera koje je utvrdila prosvetna inspekcija i akt njegovog pomoćnika u vezi sa zahtevom za poništavanje doktorata rektorovog sina i oduzimanje zvanja docenta.

U saopštenju se navodi i da je Savet još jednom pozvao nadležno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na poštovanje autonomije Univerziteta uređene Ustavom i Zakonom o visokom obrazovanju kao i pravo članova akademske zajednice i članova organa Univerziteta da u skladu sa zakonskim ovlašćenjima odlučuju o pitanjima iz svoje nadležnosti.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side