06.02.2018 Kragujevac

Savet Univerziteta u Kragujevcu neće razrešiti rektora, ni poništiti doktorat njegovog sina

Savet Univerziteta u Kragujevcu neće razrešiti rektora, ni poništiti doktorat njegovog sina Foto: Wikipedia
Savet Univerziteta u Kragujevcu danas je jednoglasno odlučio da ne razmatra preporuku Agencije za borbu protiv korupcije za razrešenje s javne funkcije rektora Nebojše Arsenijevića.

Savet je odluio i da ne poništi ispravu njegovog sina Aleksandra o stečenom naučno-nastavnom zvanju, iako je inspekcija Ministarstva prosvete utvrdila da je njegov doktorat nezakonit.

Savet je odlučio da preporuka za razrešenje rektora neće biti razmatrana dok se ne donese Odluka o žalbi, podneta Agenciji za borbu protiv korupcije i ne dostavi Savetu kao nadležnom organu.

Savet Univerziteta je sa 13 glasova za i jednim protiv odlučio da dopis Ministarstva prosvete koji se odnosi na preporuku da Savet pokrene postupak protiv rektora Arsenijevića pred Etičkom komisijom Univerziteta, uputi Etičkoj komisiji Fakulteta medicinskih nauka, kao nadležnom prvostepenom organu.

Odluka da se ne poništi isprava i stečeno naučno-nastavno zvanje sina rektora, Aleksandra Arsenijevića obrazlaže se time da inspekcijski organi nisu dostavili zapisnik o nadzoru ni Fakultetu medicinskih nauka nad kojim je vršen nadzor, niti Univerzitetu.

"Savet je uvidom u dokumentaciju utvrdio da je Aleksandar Arsenijević, pošto je 31. oktobra 2012. završio prethodni nivo studija, upisao doktorske akademske studije 5. 11. te godine", piše u odluci Saveta koji je ocenio da nema povrede zakona.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 7.02.2018, 06:35h Sima Simic

    O čemu se radi?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side