06.12.2018 Beograd

Savet Evrope pomaže reforme u Srbiji

Savet Evrope pomaže reforme u Srbiji Foto: Beta / Milos Miskov
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je danas sa direktorkom Direktorata za demokratiju Saveta Evrope Snežanom Samardžić Marković o saradnji te dve institucije koja je pohvaljena kao veoma plodotvorna.

Ružić se i danas zahvalio predstavnici Saveta Evrope na podršci daljem jačanju kapaciteta u lokalnim samoupravama sa još četiri miliona evra od januara sledeće godine, što je najavljeno prilikom susreta srpskog ministra i novog šefa Misije Saveta Evrope Tobiasa Flesenkempera.

"Кonkretne podrške u reformi nam mnogo znače, posebno na lokalu", istakao je ministar, podsećajući da opštine i gradovi imaju najviše obaveza u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao i kada je reč o primeni reforme javne uprave.

Podsetio je da je u prethodnoj fazi podrške obučeno 1.400 službenika u lokalnim samoupravama, čime će se, kako je istakao, doprineti ujednačenom postupanju uprave prema građanima, bez obzira na to gde se nalazite.

Samardžić-Marković je rekla da postoji niz drugih aktivnosti u kojima može da se unapredi saradnja Srbije i Saveta Evrope, i to u pogledu očuvanja kulturne baštine i promocije manjinske politike, te je na sastanku dogovoreno da se sa realizacijom tih aktivnosti započne u narednom periodu. 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side