Šarić traži izuzimanje nezakonito pribavljenih dokaza
14.04.2014 Beograd

Šarić traži izuzimanje nezakonito pribavljenih dokaza

Šarić traži izuzimanje nezakonito pribavljenih dokaza
Darko Šarić neće iznositi odbranu povodom optužbi za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu dok sud ne odluči o njegovom zahtevu za izuzimanje nezakonito pribavljenih dokaza.

Šarićev branilac Radoslav Baćević rekao je novinarima, nakon završetka današnjeg suđenja, da Šarić za sada neće iznositi odbranu već će sačekati odluku suda o predlogu odbrane da se iz spisa predmeta izdvoje dokazi (transkripti prisluškivanih razgovora i SMS poruka) za koje smatra da su pribavljene na nezakonit način.

Šarićev branilac je ukazao da se danas, kao ni na suđenju pre dve nedelje, među dokazima koje je predstavilo tužilaštvo Šarić nigde ne pominje.

Advokat je najavio da će Šarić u maju izneti svoju odbranu povodom optužbi za pranje para u Srbiji, dok bi sutra, kako je rekao, trebalo da bude reči "o nezakonitim dokazima".

Na današnjem suđenju tužilaštvo je predstavilo dokaze iz postupka koji se vodi protiv dela Šarićeve grupe u Italiji i drugih okrivljenih iz ovog postupka pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Darko Šarić i pripadnici njegove grupe terete se da su organizovali krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

Branilac: Miša Banana trgovao đubrivom a ne drogom

Advokat Velislav Milisavljević, branilac Rodoljuba Radulovića poznatog kao Miša Banana, tražio je na početku današnjeg suđenja da se iz spisa predmeta izdvoji poruka nađena u Radulovićevom telefonu iz 2007. godine jer on nije optužen za taj period, kao i zato što, kako je tvrdi advokat, poruka nema veze sa drogom.

Radulović je jedan od članova Šarićeve grupe koji je u bekstvu.

Milisavljević je insistirao da se zbog javnosti ukaže da se poruka koju je Raduloviću poslao menadžer crnogorskog preduzeća “Sia mont” za kupoprodaju brodova Vladislav Lado Vuković samo jedna od 75 poruka koje su od njega stigle na Radulovićev telefon, kao i jedna od ukupno 351 poruke u telefonu.

"Radilo se o poslu sa prometom đubriva a ne o drogi”, tvrdi Radulovićev branilac. On je u pauzi suđenja novinarima pojasnio da je reč o o poslu prevoza veštačkog đubriva iz Ukrajine u Brazil.

Sporna poruka glasi: "60 USD po toni, pod uslovom da ukrcamo 6.400 mt (metričkih tona) je minimum da pokrijem put do Brazila".

Tužilaštvo pak tvrdi da je poruke slao optuženi Draško Vuković, sada svedok saradnik u tom procesu.

Sudija Siniša Petrović rekao je da će sudsko veće prilikom ocene dokaza ceniti pojedinačno da li je svaki dokaz pribavljen na zakonit ili nezakonit način.

Na suđenju su čitani i spisi iz italijanskog procesa protiv Šarićeve grupe u vezi sa zaplenom 100 kila kokaina.

Šarić se predao sprskom pravosuđu posle četiri i po godine skrivanja 18. aprila. Još uvek nije izneo odbranu, samo je kratko negirao krivicu prilikom prvog pojavljivanja 24. marta, tvrdeći da droga nije njegova.

Osim ovog procesa sudi mu se i za pranje para u Srbiji, a to suđenje nastavlja se 14. maja.

autor: AM izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side