Šarčević: Srbija dobija dovoljno digitalniih učionica, informatika od prvog razreda
30.09.2019 Beograd

Šarčević: Srbija dobija dovoljno digitalniih učionica, informatika od prvog razreda

Šarčević: Srbija dobija dovoljno digitalniih učionica, informatika od prvog razreda Foto: Beta / Milan Obradović
Ministar prosvete i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je da će u skoroj budućnosti Srbija biti sasvim prekrivena digitalnim učionicima, kojih je, kako je rekao, od ove školske godine 10.000.

"Planiramo da ih, zatim, u naredne dve školske godine bude još po toliko", rekao je Šarčević danas na svečanom prijemu studenata prve godine u školskoj 2019/20.godini na Učiteljskom fakultetu, navodeći da je toliko i potrebno.

On je rekao i da bi od naredne školske godine predmet informatika trebalo da bude obavezan od prvog razreda.

Kako je napominuo budućim učiteljima, decu treba da uče da primenjuju nova znanja ali i pripreme za ambijent u kojem su informativne tehnologije sve prisutnije.

Učitelji, naveo je još Šarčević, osim što treba da pruže najbolje obrazovanje učestvuju i u formiranju ličnosti učenika.

Dekan Učiteljskog fakulteta Danimir Mandić je poručio budućim učiteljima da kod dece podstiču istraživački duh i sposobnost zaključivanja umesto da troše energiju na suvo memorisanje znanja.

"Preko 80 odsto karaktera formira se do 10. godine života, zato je velika odgovornost na roditeljima, ali i učiteljima i vaspitačima", rekao je Mandić, navodeći da je poziv učitelja jedan od najplemenitijih ali i najtežih.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side