14.12.2017 Beograd

Šarčević: Počinje priprema tri zakona u oblasti obrazovanja i nauke

Šarčević: Počinje priprema tri zakona u oblasti obrazovanja i nauke Foto: prtscr ytb
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević danas je u razgovoru sa delegacijom Svetske banke u Srbiji rekao da počinje priprema tri nova zakona - o naučnoistraživačkoj delatnosti, o finansiranju visokog obrazovanja i o inovacionoj delatnosti.

On je istakao da će budžet za nauku u 2018. godini biti povećan za više od 15 odsto, jednim delom za plate ali će više novca biti izdvojeno za razvoj.

"Verujem da će još više mladih istraživača iz Srbije biti uključeno u projekte Svetske banke", rekao je Šarčević i dodao da je značajna zajednička aktivnost eksperata Svetske banke i tima njegovog ministarstva na iznalaženju modela finansiranja nauke.

Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Stefan Ndegva je izrazio zadovoljstvo zbog velikog napretka u izradi Akcionog plana za sprovođenje strategije Naučnog i tehnološkog razvoja Srbije za period 2016-2020, za koji smatra da je dobar alat koji će pomoći da se ubrza napredak i razvoj u oblasti nauke, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side