18.10.2017 Beograd

Šarčević o reformi gimnazijskog obrzovanja

Šarčević o reformi gimnazijskog obrzovanja Foto: Zoran Raš
Reformisani koncept gimnazijskog obrazovanja počiva na postupnosti, izbornosti i interdisciplinarnosti, izjavio je danas u Šapcu ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Šarčević je na sastanku Zajednice gimnazija Srbije kazao da je nacionalni model gimnazije oplemenjen najboljim međunarodnim modelima i podsetio da je Ministarstvo pre godinu dana pokrenulo priču o reformi gimnazija i da je anketiranje zaposlenih pokazalo saglasnost svih da su neophodne promene u opštem srednjem obrazovanju.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, na sastanku direktori su rekli da su promene neophodne i dali podršku konceptu reformisane gimnazije.

Zamenica direktora Zavoda za unapređivanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Gordana Mijatović rekla je da će upravo ta ustanova imati veliku ulogu u realizaciji koncepta, pre svega kroz rad na nastavnim planovima i programima, a potom i udžbenicima.

Ministarstvo je već uputilo nalog Zavodu da radi na nastavnim planovima i programima za prvi razred, rekla je Mijatović i pozvala direktore da se preko Zajednice prijave i budu deo komisija.

Tokom posete Šapcu ministar je obišao Šabačku gimnaziju koja obeležava 180 godina postojanja i Osnovnu školu "Vuk Karadžić" koja ove godine proslavlja 130 godina od osnivanja.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side