Šarčević i Ćulibrk uručili računarsku opremu školi na Ubu
27.09.2019 Beograd

Šarčević i Ćulibrk uručili računarsku opremu školi na Ubu

Šarčević i Ćulibrk uručili računarsku opremu školi na Ubu Foto: Beta
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i generalni direktor kompanije Telekom Srbija Predrag Ćulibrk uručili su danas računarsku i prateću opremu Osnovnoj školi "Milan Munjas" u Ubu.

Kako se navodi u saopštenju, Šarčević je podsetio da je informatika i računarstvo obavezan predmet u osnovnim školama i zahvalio kompaniji Telekom na vrednim donacijama za informatičke kabinete.

"Kako bismo obezbedili kontinuitet informatičkog obrazovanja formirali smo Radnu grupu za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u prvi ciklus osnovnog obrazovanja. Time ukazujemo da se osnovne digitalne kompetencije grade prevashodno u sistemu obrazovanja, od najranijeg uzrasta", rekao je on.

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk ukazao je da je ta kompanija tokom tri godine opremila 60 informatičkih kabineta u 60 osnovnih škola u Srbiji.

"Povezivanje digitalnih komunikacija sa učenjem danas je jako važno, jer deca upravo u školama na pravi način uče kako da iskoriste prednosti modernih tehnologija, ali i kako da zaobiđu sve opasnosti koje one nose", kazao je Ćulibrk.

Škola "Milan Munjas" jedna je od 20 škola koje su građani odabrali tokom internet glasanja, a direktorka škole Živana Baratović ukazala je na značaj angažovanja lokalne zajednice tokom izbora škole.

"Ta oprema je za nas izuzetno važna i znamo da će podići kvalitet ne samo nastave informatike, već i ukupne nastave i vannastavnih aktivnosti koje možemo da ponudimo učenicima. Ovakvi projekti pokazuju koliko je važno da se oko zajedničkog cilja ujedine svi akteri obrazovnog procesa u školama, lokalna zajednica, nadležno ministarstvo i društveno odgovorne firme", izjavila je ona.

Škola "Milan Munjas" je jedna od 20 škola kojima je ove godine dodeljena donacija Telekoma Srbija.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side