Samopredeljenje najavilo nove proteste u sredu, 4. februara
29.01.2015 Priština

Samopredeljenje najavilo nove proteste u sredu, 4. februara

Samopredeljenje najavilo nove proteste u sredu, 4. februara Foto: Beta
Lider Pokreta "Samoopredeljenja" Albin Kurti najavio je danas da će novi protesti biti organizovani u sredu, 4. februara, u centru Prištine.


"Naši zahtevi su isti - razrešenje ministra za zajednice i povratak Aleksandra Jablanovića i usvajanje zakona o pretvaranju Trepče u javno preduzeće", rekao je Kurti na konferenciji za novinare.

On je dodao da će protesti biti organizovani u saradnji sa Alijansom za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i Inicijativom za Kosovo Fatmira Ljimaja.

Inače, poslanica "Samoopredeljenja" Aljbulena Hadžiu je na svom Fejsbuk profilu napisala da je do sada prikupljeno 36 potpisa za zakazivanje vanredne sednice kosovske skupštine na kojoj bi se zatražila smena Jablanovića.

"Opozicija je prikupila 36 potpisa za zakazivanje vanredne sednice Skupštine Kosova za smenu Jablanovića. Nedostaje nam još četiri potpisa, ali nam poslanici većine ne daju te potpise", napisala je Hadžiu.

Prema njenim rečima, ako vladajuća većina želi smenu Jablanovića neka potpiše inicijativu, jer će se inače protesti nastaviti.

autor: IG izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja