07.12.2017 Beograd

Ružić: Platni razredi u javnom službama od 2019. godine

Ružić: Platni razredi u javnom službama od 2019. godine Foto: Beta / Emil Vaš
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da su predložene novine u zakonima kojima se uređuje položaj zaposlenih u javnim službama kako bi se unapredio njihov status, ali da se primena platnih razreda odlaže do 2019. godine.

Predložene su izmene zakona o zaposlenima u javnim službama, izmene i dopune Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, Predlog zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave.

Ružić je u Skupštini Srbije rekao da je cilj Strategije reforme javne uprave da se dođe do sistema radnih odnosa koji će biti održiv.

Prema njegovim rečima, predloženim zakonima određuju se platni razredi i koeficijenti koji se neće primenjivati do 2019. godine.

"Ta novina se odlaže za naredni budžetski ciklus, kako bi se za promene pripremili budžeti i poslodavci", rekao je ministar.

On je dodao da se i za jedan deo zakona koji se tiče i sistema plata potrebno pripremiti podzakonska akta, kako bi mogli da se primenjuju i kako bi se uradila analiza finansijskih efkata u postupku utvđivanja nove jedinstvene osnovice.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side