13.03.2018 | 19:00h ► 19:11h Beograd

Ružić: Da li je greh zaposliti sposobnog člana partije za direktora javnog preduzeća

Ružić: Da li je greh zaposliti sposobnog člana partije za direktora javnog preduzeća Foto: Z. Raš
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kazao je danas da nije za to da postoje partijski kadrovi, ali da "nije greh" da član neke partije bude imenovan za direktora nekog javnog preduzeća ukoliko je on stručno sposoban.

"Nisam za to da postoje partijski kadrovi, ali ako je neko član partije, a ispunjava uslove i može da bude imenovan za direktora nekog javnog preduzeća, pa da li je to greh. Ako je dobar menadžer šta me interesuje da li je član bilo koje partije", kazao je Ružić u emisiji "Pravi ugao" na RTV.

Upitan šta bi bilo ako ta osoba nije sposobna, ali je samo član partije, Ružić je rekao da je to degradacija.

"Zivimo u Srbiji i to je suština, ako me pitate da li ima partijskih kadrova naravno da ima", kazao je Ružić i dodao da je Vlada Srbije prethodnih godina "bacila fokus" na javne konkurse i na njihovu validnost.

On je dodao da će se Ministarstvo državne uprave ove godine baviti Zakonom o državnim službenicima, a fokus će biti na konkursima na vd stanju.

Govoreći o beogradskim izborima i rezultatima koje je ostvarila Socijalistička partija Srbije (SPS), Ružić je kazao da je očekivao više glasova, ali da je SPS jedina tradicionalna partija koja je opstala na "političkom nebu Srbije".

"Odgovornost snosimo svi, ali ne mislim da smo napravili katastrofičan rezultat. Očekivao sam oko sedam ili sedam i po procenata, ali dobili smo šest odsto", kazao je Ružić.

 

Ne treba deliti Srbiju na to da li spomenik podići Miloševiću ili Đinđiću

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić danas je govoreći o podizanju spomenika bivšem premijeru Srbije Zoranu Đinđiću ili bivšem predsedniku Jugoslavije i Srbije Slobodanu Miloševiću, ocenio da Srbija ne treba da živi u podelama, jer se za to nisu ni njih dvojica zalagali.

"Tragičnu sudbinu su obojica doživela i pouka za sve nas je da se time ne bavimo i da ne delimo Srbiju tim ravnima, već da pokušamo da iz toga izvučemo pouku", kazao je Ružić u emisiji "Pravi ugao" na Radio-televiziji Vojvodine.

On je istakao da su i Đinđić i Milošević istorijske ličnosti kao i da će istorija dati ocenu o tome šta su oni uradili.

"Bio bi red da na jedan ne politički način sagledamo čitavu sliku onoga šta su te, već sada istorijske ličnosti, uradile. Rekao bih da Srbija ne treba da živi u podelama, za to se nije zalagao ni Milošević ni Đinđić", rekao je ministar.

Ružić je istakao da su teme da li je potrebno podići spomenik Đinđiću ili Miloševicu u Beogradu, teme o kojim u Srbije ne postoji dovoljno rezona i zrelosti da se o tome prosuđuje, pa zato nije logično ni da se o tome priča.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side