Ružić: Bojkot će od opozicije napraviti društvo mrtvih pesnika
16.11.2019 Beograd

Ružić: Bojkot će od opozicije napraviti društvo mrtvih pesnika

Ružić: Bojkot će od opozicije napraviti društvo mrtvih pesnika Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Funkcioner SPS Branko Ružić je izjavio je da je evidentno da je vlast bila i da je otvorena za dijalog i dodao da su ishitreni i nepromišljeni potezi dela opozicije nju samu doveli u bezizlaznu situaciju.

"Ishitreni i nepromišljeni potezi opozicije kao i pokušaj da vanstitucionalno promene vladajuću koaliciju koja ima predominantnu podršku građana Srbije, dovelo ih je u bezizlaznu situaciju njihovom krivicom", rekao je Ružić za Blic od nedelje i dodao da bi taj deo opozicije, ako ne izađe na izbore postao "društvo mrtvih pesnika u političkom smislu".

Govoreći o dijalogu vlasti i opozicije uz posredovanje EU on je rekao da postoji korist od dijaloga kao i da je svima jasno da je "vladajuća koalicija učinila i čini niz koraka u zakonskim okvirima koji vode ka kristalisanju i poboljšanju sveopštih uslova" izbora.

Odgovarajući preporuke EU posrednika za veću tačnost i transparentnost biračkog spiska Ružić, koji je ministar uprave i lokalne samouprave u čijoj je nadležnosti birački spisak, je rekao da birački spisak nikada nije bio ažurniji. "Biće uređena baza podataka i ni na koji način to ne može da predstavlja uzrok bilo koje izborne manipulacije", zaključuje on.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side