18.05.2018 Beograd

Ruski ministar: Uspostaviti bratske veze i između nosilaca pravosuđa Srbije i Rusije

Ruski ministar: Uspostaviti bratske veze i između nosilaca pravosuđa Srbije i Rusije Foto: Beta / Ministarstvo pravde Srbije / MO
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović razgovarala je danas u Sankt Peterburgu sa ruskim ministrom pravde Aleksandrom Konovalovim o saradnji u oblasti pravosuđa, kao i o daljem unapređenju odnosa dva ministarstva.

Konovalov je podsetio da između srpskog i ruskog naroda vladaju bratske veze, te da takve odnose treba negovati i između nosilaca pravosudnih profesija dve države, navedeno je u saopštenju Ministarstva pravde Srbije. ;

Ministri pravde Srbije i Rusije u bilateralnom susretu ocenili su da je veza dva ministarstva u borbi protiv ekstremizma bila dobra i izrazili zadovoljstvo nedavno zaključenim sporazumom između tužilaštava dve države.

Ruski ministar pravde izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje na polju međunarodno-pravne pomoći.

Ministarka pravde osvrnula se na Ugovor iz 1962. godine, na osnovu kojeg se odvija saradnja sa Rusijom i što je još jedan razlog koji potvrđuje potrebu zaključenja novog Ugovora, navedeno je u saopštenju.

Kuburovićeva i Konovalov, pored saradnje u krivičnim stvarima, osvrnuli su se i na saradnju u građanskoj materiji, naročito na onu između dve Komore javnih izvršitelja.

Kuburovićeva trodnevnu posetu Sankt Peterburgu završava sutra, a u Rusiji boravi na poziv Ministarstva pravde povodom održavanja Osmog međunarodnog Foruma u oblasti pravosuđa.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side