RTV: Četiri radnika koja su zaražena koronom su na bolovanju
02.07.2020 Novi Sad

RTV: Četiri radnika koja su zaražena koronom su na bolovanju

RTV: Četiri radnika koja su zaražena koronom su na bolovanju
Radio-televijzija Vojvodine (RTV) saopštila je danas da se četiri radnika tog medija, koji su pozitivni na koronavirus, nalaze se na bolovanju.

"Njihovi kontakti postupili su u skladu sa instrukcijama zdravstvenih ustanova", navodi se u saopštenju za javnost sa sastanka rukovodstva RTV-a i predstavnika Sindikata Nezavisnost.

Direktor Centra za korporativnu bezbednost RTV-a Branislav Đurić rekao je da je u RTV-u, od momenta kada je u Srbiji registrovan virus korona, uspostavljen sistem, koji je u skladu sa zvaničnim merama i preporukama.

Kako je zaključeno na današnjem sastanku, RTV će formirati Odbor za bezbednost i zdravlje, s ciljem da ode "korak dalje" u zaštiti svojih zaposlenih.

"Želja rukovodstva RTV-a je da, i pored svih preduzetih mera zaštite od pojave i širenja zaraze i spremnosti za razgovor i saradnju sa sindikatima, i formalno precizira obaveze odbora, u kojem bi tri člana predložili reprezentativni sindikati, a dva člana poslodavac. Cilj je da svi zajedno učestvuju i doprinesu povećanju zdravstvene zaštite radnika", navodi se u saopštenju.

Sastanak rukovodstva RTV-a i predstavnika Sindikata Nezavisnost usledio je nakon što je sindikat juče od rukovodstva zatražio da im hitno dostavi podatke o tome da li u kolektivu RTV-a ima zaraženih koronavirusom.

Prethodnog dana, RTV je objavila da je preuzela mere zaštite ali ne spominjući da ima zaraženih.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side