19.06.2018 | 09:19h ► 12:10h Beograd/Brisel

Vučić i Tači u nedelju u Briselu

Vučić i Tači u nedelju u Briselu Foto: prtscr ytb
Dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou biće nastavljen u nedelju, 24. juna sastankom predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u Briselu.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se dijalog sa Prištinom nastavlja i da "srpska delagacija, kao i dosad, nema nikakve preduslove", preneo je je Pink.

"Dobio sam zvaničan poziv i delegacija Srbije će svakako ići. Od petka će biti prisutna u Briselu na, za medije manje atraktivnom, sastanku, a u nedelju će doći do mog susreta sa Hašimom Tačijem", rekao je Vučić posle susreta sa srpskom decom iz Hrvatske u Predsedništvu Srbije.

On je dodao da nije ni optimista, ni pesimista i da je posao državne delegacije da štiti interese svog naroda.

 

Mogerini: Vučić i Tači u nedelju o sveobuhvatnoj fazi dijaloga

Visoka predstavnica Evropske unije (EU) Federika Mogerini je saopštila da će u nedelju u Briselu nastaviti "rad na fazi sveobuhvatne normalizacije" s predsednicima Srbije i Kosova, Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem, u sklopu dijaloga.

Kako je danas rekla predstavnica za štampu Federike Mogerini, Maja Kocijančič, visoka predstavnica EU i dvojica predsednika će se u okviru dijaloga, u kojem posreduje EU, sastati u Briselu 24. juna.

Tom prilikom će Mogerini i dvojica predsednika "nastaviti rad na fazi sveobuhvatne normalizacije dijaloga, razmotriti postojeće sporazume, izvestiti o njihovom sprovođenju do sada i razgovarati o idućim koracima s ciljem da se dalje ide u intenzivnije razdoblje".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side