20.10.2018 Beograd

RTS tružila Junajted grupu jer joj krade program

RTS tružila Junajted grupu jer joj krade program
Radio-televizija Srbije (RTS) je danas saopštila da je obustvila emitovanje reklame za internet platformu EON "Junajted grupe", jer ta kompanija bez ugovora o distribuciji emituje program RTS-a.

To, smatra RTS, predstavlja pirateriju i "nanosi ogromnu materijalnu štetu javnom medijskom servisu i svim autorima čija dela on emituje"

RTS navodi da je zato tužila "Junajted grupu" i obustavila emitovanje reklame za EON u svojim programima.

Kompanija "Junajted grupa" i distributer kablovke i satelitske televizije SBB su juče saopštili da su "razočarani" odlukom Radio-televizije Srbije (RTS) da obustavi emitovanje reklame za njihov novi servis, "EON smart boks". Te kompanije su tu odluku ocenile kao "iznenadnu, neočekivanu i suprotnu poslovnoj praksi", i navele da je spot prethodna tri dana emitovan na RTS-u po unapred odobrenom i prihvaćenom dogovoru.

RTS u današnjem saopštenju napominje da po zakonu ima pravo da ne objavljuju oglase, ako oni imaju "elemente konkurentske televizije, sadržaj konkurentskih programa ili koji nisu u skladu sa programskim usmerenjima RTS".

"Dakle, RTS po dva zakonska osnova ima pravo da ne emituje oglas Junajted grupe, a Junajted grupa ni po jednom zakonu nema pravo da krade program RTS", piše u saoopštenju.

RTS navodi da ta grupa nema pravo da u svom kablovskom sistemu SBB emituje programe RTS, jer o tome nije potpisan ugovor, na šta je obavezna po zakonu.

"RTS je u nekoliko navrata nudila ugovor, ali Junajted grupa očigledno ne želi da menja svoju naviku i da konačno počne da poštuje zakone Srbije", zaključuje se u saopštenju.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side