18.01.2018 Beograd

Rovčanin negirao da je sam sebi odredio direktorsku platu još godinu dana

Rovčanin negirao da je sam sebi odredio direktorsku platu još godinu dana Foto: pixabay.com
Smenjeni direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) Radojica Rovčanin danas je negirao da je sam odredio da još godinu dana prima direktorsku platu od 1.052.038 dinara, iako će obavljati poslove savetnika u kabinetu novog direktora te institucije.

Rovčanin je za agenciju Beta kazao da je menadžerski ugovor, po kojem godinu posle odlaska sa mesta čelnog čoveka Konterole letenja može da prima istu platu, važio i ranije.

"Sve sam nasledio, ni jedno slovo nisam dopisao. Takva pravila o zaradama menadžera su i u kolektivnim ugovorima evropskih institucija, kao što je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore. Tamo je čak i duži period u kojem menadžeri primaju iste plate po odlasku sa funkcije, od tri do pet godina", kazao je Rovčanin.

Današnji "Blic" je objavio da je takva privilegija Rovačaninu omogućena menadžerskim ugovorom koji je sam sa sobom potpisao februara 2014, samo dva meseca nakon što je postavljen na mesto čelnog čoveka Kontrole letenja.

Vlada Srbije je 15. januara smenila Rovčanina i za direktora Kontrole letnja postavila Predraga Jovanovića.

Po pisanju "Blica" ostali menadžeri u Kontroli letenja, po kolektivnom ugovoru, mogu šest meseci da primaju istu zaradu i posle promene radnog mesta.

Rovčanin je za Betu kazao da mu mandat direktora u Kontroli letenja uskoro ističe i da je "logično" da ne bude ponovo izabran na to mesto.

"Blizu sam penzije i na moje mesto treba da dođe neko ko je mlađi. Ja sam se malo umorio", kazao je Rovčanin.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side