15.12.2016 Beograd

Ristić: Nije tačno da NIS otvara pumpe na Kosovu

Ristić: Nije tačno da NIS otvara pumpe na Kosovu Foto: prtscr ytb
Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Slaviša Ristić izjavio je danas da nisu tačni navodi direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da će NIS da se vrati na Kosovo i Metohiju i otvori nekoliko pumpi.

"Želim da obavestim javnost da je zapravo otvaranje tih pumpi čista propaganda i neistina. Nije tačno da NIS otvara svoje pumpe. Radi se o tome da će na severu Kosova ono što su nekada bile pumpe NIS-a, biti otvorene pumpe partijskih aktivista Srpske napredne stranke", kazao je Ristić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Kako je rekao, NIS će te pumpe dati u zakup ali aktivistima SNS "koji imaju iskustva sa švercom derivata", a Marko Đurić to želi da predstavi kao još jedan doprinos Srbije srpskom narodu i kao prisustvo države i njenih javnih preduzeća na Kosovu.

Ristić je istakao da NIS ne funkcioniše na Kosovu, jer nije registrovan kod Agencije za registraciju biznisa pri Ministarstvu trgovine Kosova.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić otvorio je danas benzinsku pumpu NIS-a u severnom delu Kosovske Mitrovice i ocenio da je poslovanje te pumpe, kao i onih u Zvečanu i Zubinom Potoku, legalno jer se radi o privrednim organizacijama "koje su registrovane u oba sistema".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw