REM: Prikazanim sadržajima spota SNS nije prekršen zakon
06.02.2019 Beograd

REM: Prikazanim sadržajima spota SNS nije prekršen zakon

REM: Prikazanim sadržajima spota SNS nije prekršen zakon Foto: prtscr ytb
Savet regulatornog tela za elektronske medije (REM) danas je kao neosnovane odbacio prijave organizacije Građani na straži povodom prikazivanja dela spota Srpske napredne stranke (SNS) o opoziciji i protestima u Srbiji u informativnim programima TV Prve i Hepi televizije.

REM je naveo da je dobio više stotina prijava protiv TV Prve i Hepi televizije zbog emitovanja spota SNS u kojima se ističe da taj spot "predstavlja političko oglašavanje van predizborne kampanje, čime su povređeni Zakon o elektronskim medijima i Zakon o oglašavanju".

"Prikazani sadržaji nisu u suprotnosti sa Zakonom o elektronskim medijima jer je u nekoliko navrata prikazan samo deo spota i to u informativnim emisijama vesti u blokovima koji sadrže druge priloge koji su se odnosili na isti događaj - proteste uz najavu da je SNS snimaila spot koji se prikazuje na društvenim mrežama", navedeno je u saopštenju Saveta REM-a.

Dodaje se da nije povređen ni Zakon o oglašavanju jer "oglašavanja nije ni bilo, već se radilo o neprikosnovenom pravu gledalaca na informisanje o događaju (objavljivanja spota na društvenim mrežama)".

Služba za nadzor i analizu REM-a ocenio je da ne postoji osnovi za pokretanje postupka povodom emitovanja dela spota SNS u informativnim programima televizija.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side