Rektorka Popović: Slučaj Mali naterao Univerzitet da se suoči sa akademskom nečestitošću
10.06.2018 Beograd

Rektorka Popović: Slučaj Mali naterao Univerzitet da se suoči sa akademskom nečestitošću

Rektorka Popović: Slučaj Mali naterao Univerzitet da se suoči sa akademskom nečestitošću Foto: prtscr ytb
Novoizabrana rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je da je slučaj doktorata bivšeg gradonačelnika Beograda i aktuelnog ministra finansija Siniše Malog naterao Univerzitet da se suoči s rastućim problemom akademske nečestitosti.

Ona je za "Blic" od nedelje kazala da Univerzitet mora da brine o svakoj diplomi koja je izdata "nakon sticanja kvalifikacija".

"Ono što je bitno za Beogradski univerzitet jeste da je uspostavljena procedura koja će dovesti do rešenja i ovog slučaja kada stručno telo završi svoj rad", rekla je Popovićeva.

Mali je 2013. godine na FON-u odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije". Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst profesora Raše Karapandže u kojem se navodi da je plagirano 33 odsto ili više teksta tog doktorskog rada.

Grupa akademika, univerzitetskih profesora i naučnih istraživača je 27. februara predala Rektoratu Univerziteta u Beogradu zahteve da se poništi doktorat Siniše Malog, jer smatraju da je taj rad plagijat i da se Mali ne promoviše u zvanje doktora nauka, a da članovi komisije pred kojima je branio doktorsku tezu budu procesuirani pred etičkom komisijom.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side