Rebić: Nije bilo prekomerne upotrebe sile, suzavca ispaljeno koliko je trebalo
08.07.2020 | 08:58h ► 11:05h Beograd

Rebić: Nije bilo prekomerne upotrebe sile, suzavca ispaljeno koliko je trebalo

Rebić: Nije bilo prekomerne upotrebe sile, suzavca ispaljeno koliko je trebalo Foto: Beta/Luka Filipović
Direktor policije Vladimir Rebić odbacio je danas tvrdnje da je policije upotrebila prekomernu silu i ponovio da su policajci reagovali tek kad su im, kako je rekao "životi bili ugroženi".

Rebić je na konferenciji za novinare ponovio da su povređena 43 policajca, zapaljeno pet vozila i uništeno mnogo opreme, kao i da su privedene 24 osobe koje će se danas naći pred sudijama.

Direktor policije je odgovarajući na pitanja novinara o krvavim glavama demonstranata i scenama kada je nekoliko policajaca tuklo demonstratnte oborene na pod, rekao da je bilo i krvavih policijskih glava i da je nedavno u Parizu viđeno mnogo brutalnije postupanje policije.

"Videli smo i krvave glave i ruke policajaca i rekao bih da je bilo skandaloznog ponašanja nekih građana. Oni su napali policiju koja je bila uzdržana sve dok je mogla da trpi, dok nisu bili ugroženi životi policajaca. Mi smo trpeli flaše i kamenice i konzerve, i morali smo da primenimo silu da rasteramo sve koji nisu hteli da postupe po pravilima" rekao je Rebić.

Na pitanje koliko je suzavca sinoć ispaljeno na građane, Rebić je rekao da ne zna tačne podatke, ali da je "ispaljeno koliko je trebalo".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 8.07.2020, 11:19h ODGOVORNOST ODGOVORNIH (1)

    Za ovu bruku, najodgovorniji su : 1).naprednajci koji su organizovali izbore u vreme korone i Krizni štab koji predlaže pogrešne restriktivne mere , bez HB dezinfekcije ulica i prostora pred radnjama, školama, bolnicama,...i drugih preventivnih mera, ali i 2).Srđan Nogo i drugi političari koji su pozivali narod da na ulici izglasaju nov saziv skupštine i da uđu u zgradu, a posle kada je policija suzavcem razjurila narod, oni opet pregovaraju sa policijom.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side