Radulović: Nemačka preko EU pokušava da sruši bojkot izbora
10.12.2019 Beograd

Radulović: Nemačka preko EU pokušava da sruši bojkot izbora

Radulović: Nemačka preko EU pokušava da sruši bojkot izbora Foto: Beta/Emil Vaš
Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović ocenio je da Nemačka, preko EU, "na sve načine pokušava da sruši bojkot izbora" u Srbiji i da omogući produžetak legitimiteta Srpskoj naprednoj stranci.

 


Radulović je u Njujorku, gde je razgovarao sa članovima srpske dijaspore, ocenio da je vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem "u službi nemačkih ambicija, a ne interesa građana Srbije".

"Nemačka je najzainteresovaniji igrač u Srbiji. Balkan je prostor koji Nemačka kolonizuje jer joj je potreban izvor jeftine radne snage. U Srbiji se, uz podršku EU, ne gradi zemlja nalik uređenim državama Evrope, već kolonija. Njima je u interesu da Srbija izgleda baš ovako kako izgleda. U trenutku kada režim potresaju najgore moguće međunarodne afere, Vučić dobija poziv Merkelove, a nama se govori da Srbija ide u dobrom pravcu", naveo je Radulović a preneo DJB.

Ponovio je da u Srbiji nema uslova za regularne izbore i da "prava opozicija" mora da istraje u bojkotu.

"Vlast u Srbiji čini sve da ponovo osvoji vlast i u tome ne preza ni od čega. Umesto da se mediji otvaraju i za opoziciju, oni pojačavaju jednostrano obaveštavanje i hajku na sve koji iskazuju nezadovoljstvo. Ranije su na udaru bili samo predstavnici opozicije, a u poslednje vreme to su i nezadovoljni radnici ili studenti, čak i građani nezadovoljni stanjem u svojoj mesnoj zajednici ili kritički nastrojeni tviteraši. Drugačije ne sme da postoji, a ako već postoji, ne sme da se vidi. To je maksima režima Aleksandra Vučića", naveo je lider DJB.

Radulović je dodao da bojkot "mora da se uozbilji i fokusira".

"To nije borba protiv Vučića, već borba za regularne izbore. Manji broj realnih zahteva i bez zbunjujućih poruka građanima. Bojkot je zadatak koji moraju da reše Savez za Srbiju, Pokret slobodnih građana i Dosta je bilo", naveo je Radulović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side