Radulović (DJB): Vlast došla pred ultimatum EU i Nemačke tako što se "ogolela i ostala sama"
29.07.2020 | 14:05h ► 14:22h Beograd

Radulović (DJB): Vlast došla pred ultimatum EU i Nemačke tako što se "ogolela i ostala sama"

Radulović (DJB): Vlast došla pred ultimatum EU i Nemačke tako što se "ogolela i ostala sama" Foto: Medija centar Beograd
Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je danas da bi vlast morala da odbije najavljeni ultimatum za potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma sa "prištinskom kvazi-državom" zato što bi taj sporazum značio sprovođenje "nemačke politike na Balkanu".

Radulović je na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini rekao i da ako Vlada Srbije to ne uradi i ako "zarad ostanka na vlasti bude prihvatila taj ultimatum ili neku njegovu verzuju, taj će ultimatum oboriti narod na ulici".

On je rekao da je Srbija kao država došla u ovakvu situaciju tako što je vlast "radila sistematski na uništenju svih insitucija" i na taj način se "ogolela i ostala sama" bez ikakve podrske ikoga u društvu, i izložena na "vetrometini velikih sila".

"Od Narodne skupštine napravili su farmu, od demokratije ruglo, potpuno su istisnuli opoziciju iz javnog razgovora o budućnosti Sbrije, o teškim pitanjima koja stoje pred nama", kazao je Radulović.

Radulović je rekao da "demokratija i vladavina prava služe za odbranu državnih i nacionalnih interesa, ne stranka na vlasti, ne jedan čovek, nego celo društvo", što, kako je naveo, sada nije slučaj jer je urušavanje demokratije proces koji u Srbiji dugo traje i bio je odlika i vlasti pre ove koja je sada aktuelna.

"Nakon što je uništila demokratiju, a to je radila i prethodna vlast, sproveli su falsifikovane izbore. Očigledno da je vlast pre ovih izbora dobila podrsku EU i Berlina koji su im rekli da će bez obzira na rezultat ovih izbora i bojkot priznati rezultate, i da će vlast tada morati da ispuni šta Berlin očekuje", rekao je Radulović.

Radulović je rekao da zna da su glasači Srpske napredne stranke (SNS) "patriote" i da misle da vlast "nekako igra između velikih sila" i prolazi liniju koja je najbolja za Srbiju, ali da u stvari vlast sve vreme samo "sprovodi nemačku politiku".

Protest u vreme konstitutivne sednice Skupštine gde god se bude održavala

Predsednik pokreta Dosta je Bilo (DJB) Saša Radulović najavio je danas da će taj pokret, kada bude održavana konstitutivna sednica Narodne skupštine, organizovati protest zato što su "izbori falsifikovani".

Radulović je na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini rekao da vlast drži u tajnosti datum i mesto održavanja konstitutivne sednice Narodne skupštine, ali da je DJB spreman da organizuje protest i ispred Skupštine Srbije i ispred Sava Centra, ako sednica bude tamo održana.

"Očigledno vlast krije kada će biti konstitutivna sednica što je samo po sebi nenormalno. Kada budu hteli da konstituišu Skupstinu na falsifikovanim izborima, bićemo na ulici da ne dozvolimo ovaj falsifikat", kazao je Radulović.

On je rekao da "koliko god ljudi da izađe na protest to je poruka vlasti" i dodao da DJB poziva građane i druge opozicione stranke da učestvuju u protestu.

Prema njegovim rečima vlast se mora menjati "olovkom" odnosno glasanjem na demokratskim izborima.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side