Radojičić najavio rekonstrukciju Muzeja afričke umetnosti
03.10.2019 Beograd

Radojičić najavio rekonstrukciju Muzeja afričke umetnosti

Radojičić najavio rekonstrukciju Muzeja afričke umetnosti Foto: prtscr ytb
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je Muzej afričke umetnosti i tom prilikom najavio rekonstrukciju zgrade Muzeja potvrdivši da je tender za izradu projekta rekonstrukcije raspisan, kao i da će biti okončan u narednih mesec dana, saopštio je danas taj muzej.

Radojičić je rekao da Grad Beograd ima odgovoran odnos prema kulturi i dodao da su muzeji neobilazan deo kulturne ponude našeg grada.

"Poznato je da broj turista u Beogradu raste iz godine u godinu, što je pored ostalog i dodatni razlog da briga o muzejima bude na najvišem mogućem nivou", rekao je gradonačelnik.

Radojičić je ocenio da je Muzej afričke umetnosti "jedno od nedovoljno prepoznatih kulturnih blaga Beograda".

"U pitanju je jedinstven muzej u ovom delu Evrope, ali iz nekog razloga od 1977. godine kada je osnovan, nije dovoljno ulagano i čak ni objekat nije u potpunosti završen. Još 1989. godine postojao je plan da se završi još jedan sprat, ali se nažalost to nije dogodilo", rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, nakon okončanja tendera uslediće planiranje finansijskog dela ovog posla i početak radova.

"Uveren sam da će Muzej afričke umetnosti postati nova atrakcija Beograda i da će ga mnogi turisti rado posećivati", naveo je Radojičić.

Direktorka Muzeja afričke umetnosti Marija Aleksić je rekla da je Muzej jedinstvena ustanova u kulturno-turističkoj ponudi Beograda i istakla da ne bi mogao da funkcioniše bez pomoći Grada Beograda.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side