Radojičić: Na 18 lokacija u Beogradu tankovi sa sredstvima za dezinfekciju zgrada
03.04.2020 Beograd

Radojičić: Na 18 lokacija u Beogradu tankovi sa sredstvima za dezinfekciju zgrada

Radojičić: Na 18 lokacija u Beogradu tankovi sa sredstvima za dezinfekciju zgrada Foto: Beta
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je da će tokom dana na 18 lokacija u svim gradskim opštinama biti postavljene cisterne sa sredstvima za dezinfekciju koje građani mogu koristiti za dezinfekciju zgrada u kojima žive.

Navodeći da su tankovi sa natrijum hipohloritom već postavljeni u Zemunu, na Starom gradu, Čukarici, Novom Beogradu i Paliluli, gradonačelnik je kazao da će oni biti stalno dopunjavani kao i da će građani po proceduri koje odrede opštine, moći sa uzimaju dezinfekciono sredstvo.

"Distribucija tankova se vrši prema lokacijama i broju stanovnika, a važna je i površina opštine", kazao je Radojičić za televiziju Prva i najavio da će broj tankova biti povećan u narednom periodu.

On je naveo da je suština da dezinfekcionim sredstvom budu očišćena mesta u stambenim zgrada na kojima virus može da se zadrži, poput gelendera, poštanskih sandučića i prekidača.

"Građanima će biti savetovano da ispred ulaza u zgrade postave natopljenu krpu kako bi se što je moguće manje, virus unosio u prostore u kojima žive", naveo je gradonačelnik.

Dodao je da je to samo jedan od segmenata kako napasti virus dezinfekcijom.

"Možda je najvažniji deo instrukcija koje su dobile opštine da angažuju firme koje rade dezinsekciju i deratizaciju a koje će u ovom slučaju na profesionalan način uraditi dezinfekciju ulaza i zgrada", kazao je Radojičić.

Najavio je i da će ekipe Zavoda za biocide, koje uskoro kreću sa aktivnostima na dezinsekciji i deratizaciji, nastaviti da rade i na dezinfekciji koju su kako je naveo, "od prvog dana vrlo intenzivno sprovodili na objektima koje je epidemiološka služba definisala kao važne".

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side