Radojičić: Gradski štab sutra o GSP-u, ne možemo zaustavljati prevoz van stanica
22.11.2020 Beograd

Radojičić: Gradski štab sutra o GSP-u, ne možemo zaustavljati prevoz van stanica

Radojičić: Gradski štab sutra o GSP-u, ne možemo zaustavljati prevoz van stanica Foto: PrntScr / You Tube
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je da će beogradski krizni štab zasedati u ponedeljak, kako bi dogovorili način sprovođenja mera koje je tražio medicinski krizni štab, naročito kada je reč o gradskom prevozu.


"Tri mere su ključne - skraćenje radnog vremena, kontrola kućne izolacije i preporuka da se radi od kuće", rekao je gradonačelnik.

On je u Jutarnjem dnevnku RTS-a rekao da je poruka da se manje kreće i da će se u gradskoj upravi dogovoriti kako da sprovedu zahtevane mere.

Objasnio je da GSP u "špicevima" putnike prevozi sa 1.640 vozila, a da će taj broj vozila na ulici biti do 20.00 časova, a ne kao do sada samo od 6.00 do 9.00 i od 15.00 do 18.00.

"Ipak, ne možemo zaustavljajti prevoz van stanice kako bi neko izašao, jer nije bezbedno, tako da ćemo u ponedeljak sve uskladiti", objasnio je gradonačelnik posle najave ministra zdravlja Zlatibora Lončara da autobusi koji budu popunjeni preko dozvoljenog broja neće stajati na stajalištima.

Radojičić je dodao da je pred svima teška zima i da je za prevazilaženje krize ključna solidarnost.

On je naveo da je poslednjih dana komunalna milicija prekinula šest kućnih žurki, i da mladi ljidi koji su najčešće asimptomatski prenosioci, najčešće krše pravila.

"Sa druge strane, u Beogradu se dnevno pregleda više od 5.500 pacijenata, od kojih više od 60 odsto dolazi prvi put sa simptomima kovida, što je signal da je situacija ozbiljna i da se epidemija još razbuktava", rekao je gradonačelnik.

On je ponovio apel da svi koji mogu rade od kuće, da ne odvode decu u vrtiće i ne kreću se nigde.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 22.11.2020, 21:18h Боjан

    За Лончара је јасно да нема ни интелигенцију, ни образовање, а посебно не искуство, у вожњи аутобусом, па да схвати како на станицама има и путника који силазе из аутобуса, а не само оних који се пењу у њих! Решење проблема може бити такво да се допушта улаз и излаз само на једна врата, на којима ће бити "бројач путника" или ти "редар", који ће спроводити прописане мере, али се бојим да ће то наићи на велике кадровске проблеме. Такође, може се уградити "вага" на точкове аутобуса, која ће затварати врата када тежина путника пређе прописану, али сем техничких, ту ће бити и етичких проблема, јер наши путници неће чекати да сви који хоће, прво напусте возило, па тек онда да се крене у "јуриш" на слободна места!

E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side