Radojičić: Ambrozija problem za sve veći broj ljudi, potreban dugoročni pristup
24.08.2019 Beograd

Radojičić: Ambrozija problem za sve veći broj ljudi, potreban dugoročni pristup

Radojičić: Ambrozija problem za sve veći broj ljudi, potreban dugoročni pristup Foto: freeimages.com
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je potrebam dugoročni pristup za rešavanje problema sa ambrozijom u Beogradu, jer ta biljka za sve veći broj ljudi predstavlja zdravstveni problem.


"Sa ekspertima ćemo napraviti stručni tim koji će uraditi 20-godišnju strategiju za rešavanje ovog problema. Ovo je tipičan primer kako moramo dugoročno da planarimo, kako moramo svi, kao društvo, da pristupamo problemima, a potrebno je i podići svest gradajana o ovom problemu", kazao je Radojičić na Radio-televiziji Srbije (RTS).

Ambrozija u Beogradu još više procvetala zbog kiše, rekao je Radojičić i dodao da je rasprostranjena na 350.000 hektara i da zelene i neuređene površine od te biljke čiste institucije ali da se zbog neodogovornosti pojedinaca taj korov ne uništava na privatnim poljoprivrednim posedima.

"Prema zakonu Srbije, pojedinci na svojim posedima moraju da uništavaju ambroziju, a ako to ne urade trebalo bi da budu kažnjeni. Kaznena politika nije dovoljno agresivna i okviru ove strategije moramo to da uzmemo u obzir kako bismo rešili problem koji je prisutan svuda u svetu", rekao je on.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side