Radojičić: 298 dece lečeno od koronavirusa u KBC Dragiša Mišović
06.08.2020 Beograd

Radojičić: 298 dece lečeno od koronavirusa u KBC Dragiša Mišović

Radojičić: 298 dece lečeno od koronavirusa u KBC Dragiša Mišović Foto: PrntScr / You Tube
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je u KBC Dragiša Mišović 298 dece lečeno od infekcije koronavirusa.

Navodeći da po globalnim podacima, deca u svetu čine od dva do tri odsto inficiranih, a da se ona koji imaju teške oblike kliničke slike brzo oporavljaju, Radojičić je kazao da ti pokazatelji važe i za Srbiju.

"U Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj sada imamo tri pacijenta i oni se dobro oporavljaju", kazao je Radojičić koji je do izbora na poziciju gradonačelnika obavljao funkciju generalnog direktora te zdravstvene ustanove.

Upitan kako će biti organizovan početak školske godine, gradonačelnik je kazao da je najvažnije da do tad epidemija bude "pod kontrolom", o čemu, kako je naveo, govore poslednji podaci.

"Oko 16.500 dece kreće u prvi razred 1. septembra. Sigurno je da će epidemija imati fluktuacije. Zdravstveni sistem je pokazao da je sposoban da se prilagodi epidemiji, verujem da će se tako organizovati i obrazovni sistem od 1. septembra kada u prvi razred kreće 16.500 dece", naveo je gradonačelnik Beograda.

Dodao je da najviše pažnje treba usmeriti na decu od prvog do četvrtog razreda jer su ona kako je ocenio, najosetljivija.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side