09.07.2017 Beograd

PSS pita u kojoj osiguravajućoj kući su osigurani policajci

PSS pita u kojoj osiguravajućoj kući su osigurani policajci
Policijski sindikat Srbije saopštio je danas da vrh MUP Srbije uporno odbija da mu dostavi informacije o tome gde su i u kojim osiguravajućim kućama zaposleni u policiji osigurani.

"Na naše zahteve i dopise, MUP odgovara da je u pitanju tajna. Možda je glavni razlog u skrivanju to što su životi policajaca, ukoliko poginu na dužnosti, osigurani na mizerne sume, a to vrh MUP želi da prikrije", navedeno je u saopštenju Policijskog sindikata Srbije.
 
Reprezentativni sindikat naveo je da je "još gore" to što je tajna i gde su osigurana službena vozila, oprema, objekti, psi i konji.

"Mi smo se obraćali nadležnim službama u MUP Srbije da nam odgovore gde su policajci osigurani, ali nam je iz kabineta ministra stiglo rešenje kako bi se time "dostavili dokumenti čijim bi odavanjem nastupile teške pravne posledice", navedeno je u saopštenju.

Kako je objšnjeno sindikat je ove podatke tražio kako bi se policajci i javnost Srbije uverili da je vrednost života policajaca za MUP "mizerno mali"

"U slučaju pogibije ili ranjavanja policajaca, njihove porodice dobijaju samo simboličnu sumu, o čemu je sramota čak i javnost da obavestimo", kazao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, a navedeno je u saopštenju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side