PSG: Vlast ugrožava živote nezavisnih novinara
18.04.2019 Beograd

PSG: Vlast ugrožava živote nezavisnih novinara

PSG: Vlast ugrožava živote nezavisnih novinara
Pokret slobodnih građana danas je saopštio da pruža podršku novinarima BIRN-a, CINS-a i KRIK-a koji su, kako je istaknuto, "zbog svoje hrabrosti i profesionalnosti postali mete opasnih optužbi kojima se ugrožava njihov rad i bezbednost".

"Vladajuća stranka nastavlja sa kampanjom stavljanja meta na sve građane koji ne ćute o malverzacijama, krađama i lošoj upravi koju sprovode. Danas je na meti medija BIRN i njen glavni urednik Slobodan Georgijev, kao i nezavisni istraživači KRIK i CINS koji se pojavljuju u jednom od gnusnih spotova", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da "spotove iste vrste vladajuća SNS i satelit Srpska lista su u jesen 2017. pravili protiv Olivera Ivanovića koji je kasnije ubijen u sred dana sa šest metaka, a do danas ubice i nalogodavci nisu pronađeni".

Pokret slobodnih građana je najavio da će o dešavanjima u Srbiji obavestiti međunarodnu javnost, "a nakon preuzimanja odgovornosti za upravljanje državom procesuirati sve one koji su u ovako gnusnim kampanjama učestvovali ili ih osmisili".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side